Heeft u last van bedwantsen?

Wij helpen u er snel vanaf!

Bedwantsenbestrijding is ons vak

Wij helpen u graag verder.

Overlast van bedwantsen?

Laat ons het voor u oplossen!

Wij scoren gemiddeld een 4,9 uit 33 beoordelingen.
Bekend van onder andere:

Bedwantsenbestrijding

Als u thuis last heeft van bedwantsen is dat natuurlijk erg vervelend. Bedwantsen zijn insecten die bloed zuigen en leven in je slaapkamer. Ze slapen overdag maar in de nacht komen ze tevoorschijn. Ze bijten en zuigen bloed waardoor u jeuk krijgt en huiduitslag.
Vermoedt u dat u bedwantsen heeft in uw slaapkamer? Dan is het zaak om direct in actie te komen. De bewantsen planten zich razendsnel voort en gaan niet vanzelf weg. Al snel zit de hele verdieping vol met deze insectjes. U kunt het beste direct bellen, wij krijgen ze altijd weg.

Zelf bestrijden of overlaten aan de professional?
U kunt altijd het beste kiezen voor professionele bestrijding. Zelf bestrijden werkt meestal niet en is een flink karwei. U krijgt het zelf wel voor elkaar om een paar bedwantsen te bestrijden maar er blijven er altijd een paar over. De eitjes gaan ook niet dood als u ze zelf bestrijdt en zo is het dweilen met de kraan open. Onze professionals weten precies waar de bewantsen zich bevinden en bestrijdt ze met professionele apparatuur.

Vrijblijvend advies aanvragen

6 tips om zelf bedwantsen te bestrijden
Het is eigenlijk niet te doen om zelf bedwantsen te bestrijden. Als u toch een poging wilt wagen moet u er rekening mee houden dat dit veel tijd kost en u ze waarschijnlijk niet allemaal dood krijgt. Met onderstaande tips vergroot u de kans dat het slaagt.

Beddengoed op hoge temperatuur wassen
Hoge temperaturen zijn dodelijk voor. Als u al het beddengoed goed afneemt en in een zak stopt voordat u naar de wasmachine loopt voorkomt u verpreiding in huis. Was het beddengoed op minimaal 60 graden, zo gaan de eitjes en de bedwantsen dood.

Goed stofzuigen voorkomt bedwantsen
Het is belangrijk dat u de slaapkamer erg goed stofzuigt. De wedwantsen zitten niet alleen in het bed maar ook op de vloer en in de stoffen bekleding. Doe dit grondig een paar keer per week. Ook onder het bed en sla de plinten niet over. Als u klaar bent met stofzuigen doe de zak dan buiten in de kliko.

Beddengoed of kleding in de vriezer stoppen
Nadat u gewassen heeft is het belangrijk om het beddengoed en de kleding 48 uur in de vriezer te doen. Zo gaan de bedwantsen dood die de wasbeurt overleefd hebben. Buiten hangen als het vriest is niet voldoende want de bedwantsen en hun eitjes gaan pas dood vanaf -14 graden Celsius.

Spray gebruiken bij bestrijden van bedwantsen
De bedwants bevindt zich niet alleen in uw bed. Als u een spray gebruikt dan moet u ook sprayen in alle kieren en gaatjes van de besmette ruimte. Sla hierbij ook de nachtkastjes, gordijnen en stopcontacten niet over. Laat de spray goed inwerken en zet een raam open voor een goede ventilatie.

Stoom gebruiken voor het doden van bedwantsen
Met spray is de kans erg klein dat u alle bedwantsen doodt. Het is natuurlijk ook vergif, niet iedereen heeft dit graag in de slaapkamer. De bedwantsen met stoom bestrijden is een goed alternatief. De eitjes en bedwantsen overleven de extreme hitte niet. Met deze methode is het ook belangrijk dat u geen plekje overslaat!

Bedwantsen bestrijden met een lijmval
U kunt ook kiezen voor een lijmval bij het bestrijden van bedwantsen. Deze val is voorzien van een lokstof, zodra de bedwants in de val zit blijft hij plakken. U vangt met deze methode meestal maar een fractie van het totaal aantal bedwantsen.

Vrijblijvend advies aanvragen

Bedwantsen voorkomen
Het is natuurlijk altijd beter om het probleem te voorkomen dan te genezen. U kunt zelf een aantal voorzorgsmaatregelen nemen om de kans op een bedwantsenplaag te verkleinen.

Als u tweedehands spullen koopt is het belangrijk dat u deze grondig controleert op bedwantsen.
Als u op reis bent kijk dan goed of er in de kamer bedwantsen of ander ongedierte zit.
Ze de koffer nooit op het bed of eronder. Bij voorkeur plaatst u deze in de badkamer.
Als u in een hotelkamer slaapt hang uw kleren dan nooit in een kast.
Als u bedwantsen ziet op vakantie meld dit dan gelijk! Zo help je niet alleen jezelf maar ook andere gasten en de eigenaar.

Wat is een bedwants?
Bed bugs of bedwantsen, zijn zeer kleine insecten die zich voeden met menselijk bloed. Ze verstoppen zich graag in meubels en in de naden van het matras. Een volwassen bedwants heeft 6 poten, een roodbruine kleur en is ongeveer 5mm lang. Ze leggen kleine witte eitjes waaruit larven komen. Deze heten nimfen. Ze zien er hetzelfde uit als een volwassen bedwants alleen zijn deze doorzichtig van kleur. Als ze net bloed hebben gedronken zijn ze rood van kleur.

Vrijblijvend advies aanvragen

Hoe kan ik bedwantsenbeet herkennen?
Als u gebeten bent door een bedwants dan heeft u een klein rood bultje op de huid. Als u echt last heeft van bedwantsen dan heeft u meestal meerdere bultjes, deze zijn niet gevaarlijk maar jeuken wel enorm. Als u gebeten bent probeer dan niet teveel te krabben. U beschadigt zo de huid en de bultjes kunnen gaan ontsteken.

Kunnen bedwantsen vanzelf weggaan?
Jammer genoeg gaan bedwantsen niet uit zichzelf weg. Ze vermenigvuldigen zich alleen maar. Ze kunnen 6 tot 12 maanden leven. Als de omstandigheden goed zijn dan legt 1 bedwants tot wel 150 eitjes. Als u dus niets doet zitten er binnen de kortste keren duizenden bedwantsen in uw slaapkamer.

De bedwantsen blijven ook niet op 1 plek. Ze gaan zich door uw woning verspreiden. Hoe langer u wacht met het bestrijden hoe lastiger en het wordt en hoe groter de plaag wordt. Het is daarom belangrijk dat u snel contact met ons opneemt voordat de bedwantsenplaag uit de hand gaat lopen.

Vrijblijvend advies aanvragen