Heeft u last van wespen?

Wij zorgen ervoor dat u snel verlost bent

Ik wil meer informatie

Overlast van ratten?

Onze fighters helpen u er snel van af

Lees hier meer over
Wij scoren gemiddeld een 4,9 uit 33 beoordelingen.
Bekend van onder andere:

Verhuizen om overlast bedwantsen

Vrouw en kinderen gedwongen tot verhuizing door aanhoudende bedwantsenplaag

Een vrouw genaamd Dea, samen met haar twee kinderen, staat op het punt te verhuizen uit haar huidige huurwoning vanwege een aanhoudende overlast van bedwantsen. Ondanks haar inspanningen om aan de bijtende insecten te ontsnappen, waaronder tijdelijk verblijven bij haar ex-partner en grondige reiniging van haar appartement, lijkt de plaag onuitroeibaar. Zelfs na meerdere pogingen van ongediertebestrijding en de medewerking van haar onderburen, zijn de bedwantsen teruggekeerd, waardoor Dea en haar kinderen wanhopig besloten hebben te verhuizen naar een andere huurwoning.

De bedwants, een klein insect van ongeveer zes millimeter, voedt zich 's nachts met het bloed van mens en dier en verschuilt zich overdag op donkere plekken. De beten van deze insecten veroorzaken rode plekjes op de huid, wat ook Dea en haar kinderen hebben ervaren. Ondanks de inzet van professionele ongediertebestrijders en eerdere verhuizingen, blijft de bron van de bedwantsenplaag onduidelijk.

Dea, die inmiddels paranoïde is geworden door de situatie, heeft besloten al haar bezittingen weg te doen, inclusief het speelgoed van haar kinderen. Ze beschrijft haar gevoelens als hopeloos en sprakeloos, waarbij ze elk pluisje of donker object in haar omgeving nauwlettend in de gaten houdt. De angst voor bedwantsen heeft haar dagelijks leven ernstig beïnvloed, waarbij zelfs kleine jeuk onmiddellijk wordt geassocieerd met een mogelijke bedwantsenbeet.

Hoewel eerdere pogingen tot bestrijding van de bedwantsen een tijdelijke verlichting boden, bleken de insecten steeds terug te keren. De laatste grote bestrijdingsactie dateert van een jaar geleden, maar de bedwantsen meldden zich opnieuw afgelopen zomer. Nu staat Dea op het punt om rigoureuze stappen te ondernemen door te verhuizen naar een andere woning. De woningcorporatie Maasdelta, eigenaar van het pand, heeft ondersteuning geboden bij deze verhuizing.

Bedwantsenexpert Martin Vreedenburgh benadrukt dat goede hygiëne niet per se de oplossing is, aangezien de bron van de plaag mogelijk niet volledig is aangepakt. Na Dea's verhuizing zal Maasdelta in overleg met een ongediertebestrijder plannen maken om het huidige pand grondig te reinigen, mogelijk door verhitting om alle levende organismen te doden. Pas nadat er zekerheid is dat alle bedwantsen zijn geëlimineerd, zal de woning opnieuw worden verhuurd. Dea kijkt uit naar een nieuwe start in haar toekomstige woning, hopend op verlossing van de bedwantsennachtmerrie.

20-12-2023 22:51