Heeft u last van wespen?

Wij zorgen ervoor dat u snel verlost bent

Ik wil meer informatie

Overlast van ratten?

Onze fighters helpen u er snel van af

Lees hier meer over
Wij scoren gemiddeld een 4,9 uit 33 beoordelingen.
Bekend van onder andere:

Van chocolade tot fruit: deze voedingsmiddelen trekken muizen aan

Nu de winter aanbreekt en er minder voedsel buiten te vinden is, komen muizen maar al te graag uw huis binnen op zoek naar warmte en voedsel. Of u nu muizen in een val wilt lokken of juist wilt voorkomen dat ze uw huis binnenkomen, het is goed om te weten welk voedsel ze het liefst eten. Muizen eten namelijk veel meer dan alleen kaas en brood!

Aangezien voeding een belangrijke reden is voor muizen om uw huis binnen te dringen, is het van essentieel belang om te weten wat deze knaagdieren het liefst eten. Het is echter niet aan te raden om muizen met voedsel in een val te lokken, omdat u hiermee mogelijk ander ongedierte aantrekt. In plaats daarvan kunt u het beste voorkomen dat ze uw huis binnenkomen door geen kruimels of voedselresten achter te laten.

Hoe ziet hun dieet eruit?
Muizen zijn omnivoren en eten alles wat ze tegenkomen. Hun voorkeur gaat echter uit naar voedsel met voldoende voedingsstoffen, zoals fruit, groenten, noten en granen. Ze zoeken ook naar voedsel met veel koolhydraten. Hoewel muizen kaas zeker niet zullen afwijzen, is het niet hun favoriete voedsel.

Zoet
Als u muizen toch met eten in een val wilt lokken, kunt u beter pindakaas of chocolade gebruiken in plaats van kaas. Muizen zijn namelijk dol op zoete smaken, en deze voedingsmiddelen bevatten ook veel koolhydraten. Ze vinden zoet fruit zoals bosbessen en bananen ook lekker, maar dit is minder geschikt om in een val te gebruiken omdat het snel bederft en insecten aantrekt.

Noten en granen
Muizen zijn dol op noten en zaden vanwege de hoeveelheid eiwitten, waardoor ze langer zonder voedsel kunnen overleven. Bewaar uw granen en noten daarom in stevige, afsluitbare potten, omdat muizen gemakkelijk door plastic en papieren verpakkingen knagen.

Vlees
Vlees staat misschien niet in hun top 5, maar muizen zullen niet wegrennen als ze de kans krijgen om ervan te proeven. Restjes van uw maaltijd van gisteravond? Ze eten het graag op!

Dierenvoeding
Het maakt de muis niet uit of de brokjes in het voerbakje voor honden of katten zijn. Muizen eten ook gemakkelijk een hapje mee.

In tijden van schaarste
Muizen kunnen overleven met minimale hoeveelheden voedsel, en wanneer er echt niets lekkers te vinden is, knagen ze aan kartonnen dozen, bedrading en andere huishoudelijke artikelen. Het is ook mogelijk dat ze dit materiaal gebruiken om hun nest te maken. Zelfs uw kamerplanten en uw moestuin zijn niet veilig voor de dieren, want ze eten ook graag van bladeren, grassen en stengels.

Anders gezegd: er is weinig wat de muizen niet lusten.

11-03-2023 09:11