Heeft u last van wespen?

Wij zorgen ervoor dat u snel verlost bent

Ik wil meer informatie

Overlast van ratten?

Onze fighters helpen u er snel van af

Lees hier meer over
Wij scoren gemiddeld een 4,9 uit 33 beoordelingen.
Bekend van onder andere:

Rattenrondleidingen nieuwste trend

Al jarenlang wordt New York geplaagd door een overvloed aan ratten. Hoewel dit ongewenst en onhygiënisch lijkt, weten sommige bewoners hier juist op een creatieve manier van te profiteren: ze organiseren rondleidingen om de ratten te bekijken, en deze blijken verrassend populair.

Zowel The New York Post als de Britse krant The Guardian berichten over deze ongebruikelijke vorm van toerisme. Kenny Bollwerk, die onverwacht een lucratieve onderneming ontdekte, begon met het uitzenden van livestreams via zijn TikTok-kanaal, waarin ratten door de straten renden. Meer dan 10.000 mensen keken live, en nog meer bekeken later de video.

"Ratten als de nieuwe mascotte van New York" Vanwege de populariteit van zijn video's besloot Bollwerk toeristen mee te nemen op nachtelijke rondleidingen langs rattenhotspots. "Ratten renden gewoon tussen de mensen op de stoep, waar bergen met afval lagen," vertelt hij aan The New York Post. "Ratten zijn in zekere zin de nieuwe mascotte van New York. Mensen willen het met eigen ogen zien." Zijn tours omvatten locaties zoals het Rockefeller Center en het Empire State Building op Manhattan.

Een andere gids, Luke Miller, meldt dat het altijd raak is bij Columbus Park in China Town (zuidelijk Manhattan). "Ratten zijn de nieuwe beroemdheden van New York vanwege alle media-aandacht die ze krijgen."

Hoewel het stadsbestuur actief werkt aan het bestrijden van de knaagdieren, is Bollwerk geen fan van ratten. Zijn oorspronkelijke doel was om via de video's druk uit te oefenen op het stadsbestuur. Naast de aanstelling van een speciale 'rattentsaar' vorig jaar, heeft de stad ook speciale teams ingezet met rattengif om het probleem aan te pakken. Restaurants in getroffen gebieden moeten nu hun afval zorgvuldiger weggooien, wat heeft geleid tot een afname van 15 procent in het aantal gerapporteerde ratten in juni vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, aldus burgemeester Eric Adams.

08-02-2024 12:01