Heeft u last van wespen?

Wij zorgen ervoor dat u snel verlost bent

Ik wil meer informatie

Overlast van ratten?

Onze fighters helpen u er snel van af

Lees hier meer over
Wij scoren gemiddeld een 4,9 uit 33 beoordelingen.
Bekend van onder andere:

Ratten overspoelen parkeerterrein bij McDonalds

Ratten hebben het parkeerterrein tussen de fastfoodrestaurants langs de A4 bij Leiderdorp overgenomen, waarschuwt Hugo Langenberg, fractievoorzitter van de Lokale Partij Leiderdorp (LPL). Volgens Langenberg gooien bezoekers hun afval uit het raam, waardoor het terrein bezaaid is met lege drinkbekers, kartonnen bakjes en etensresten. Op social media circuleren filmpjes van ratten die het parkeerterrein frequenteren.

Het parkeerterrein, met vestigingen van McDonald's, KFC en La Place, omringd door weilanden en water, lijkt een ideale plek voor een snelle hap. Echter, de overvloed aan afval trekt ratten aan. Langenberg legt uit dat de ratten waarschijnlijk uit de omliggende sloten komen. Hij benadrukt dat het de verantwoordelijkheid van de restaurants is om het terrein regelmatig op te ruimen en vuilnisbakken tijdig te legen.

Langenberg kondigt aan tijdens een raadsvergadering op maandagavond te pleiten voor een gesprek met KFC en McDonald's. Hij stelt voor dat de restaurants een ongediertebestrijdingsdienst raadplegen. De fractievoorzitter hoopt ook op een gedragsverandering bij bezoekers, die hun afval in de daarvoor bestemde bakken moeten deponeren.

Hoewel de suggestie van buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) wordt afgewezen, benadrukt Langenberg dat de bedrijven zelf verantwoordelijk zijn voor het oplossen van het probleem. Hij concludeert dat voldoende afvalbakken, regelmatige lediging en opruimen van afval op de grond essentieel zijn om de situatie te verbeteren.

31-01-2024 12:52