Heeft u last van wespen?

Wij zorgen ervoor dat u snel verlost bent

Ik wil meer informatie

Overlast van ratten?

Onze fighters helpen u er snel van af

Lees hier meer over
Wij scoren gemiddeld een 4,9 uit 33 beoordelingen.
Bekend van onder andere:

Opkomend Wespenseizoen Dreigt Zorgen Te Baren

Met de zomer voor de deur bereiden veel Nederlanders zich voor op zonnige dagen en buitenactiviteiten, maar experts waarschuwen voor een potentieel uitdagend wespenseizoen. Door de zachte winter en een relatief warm voorjaar zijn de omstandigheden ideaal geweest voor wespen om in grote aantallen te gedijen. Dit betekent dat de overlast door wespen in de komende maanden aanzienlijk kan toenemen.

Biologen hebben aangegeven dat de wespenpopulatie dit jaar bijzonder groot kan zijn vanwege de milde weersomstandigheden. "Een zachte winter zorgt ervoor dat meer wespenkoninginnen overleven en hun nesten kunnen bouwen," legt entomoloog Dr. Jeroen van der Meer uit. "Daarnaast zorgen warme lentes ervoor dat deze nesten sneller en groter groeien." Dit kan leiden tot meer wespennesten in tuinen, parken en recreatiegebieden.

Wespen kunnen een aanzienlijke overlast veroorzaken, vooral tijdens de zomermaanden wanneer mensen meer tijd buiten doorbrengen. De insecten worden aangetrokken door voedsel en zoete dranken, wat picknicks, barbecues en terrasbezoeken minder aangenaam kan maken. Bovendien kunnen wespensteken niet alleen pijnlijk zijn, maar ook gevaarlijk voor mensen met allergieën. De GGD adviseert daarom om alert te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het afdekken van eten en drinken en het vermijden van felgekleurde kleding die wespen kan aantrekken.

Deskundigen raden aan om bij het ontdekken van een nest een professional in te schakelen voor de verwijdering. "Probeer nooit zelf een wespennest te verwijderen," waarschuwt Van der Meer. "Dit kan zeer gevaarlijk zijn, vooral bij grotere nesten die agressief verdedigd worden door de wespen." Met de juiste maatregelen kunnen mensen echter nog steeds genieten van een veilige en aangename zomer, ondanks de dreigende wespenoverlast.

20-05-2024 14:41