Heeft u last van wespen?

Wij zorgen ervoor dat u snel verlost bent

Ik wil meer informatie

Overlast van ratten?

Onze fighters helpen u er snel van af

Lees hier meer over
Wij scoren gemiddeld een 4,9 uit 33 beoordelingen.
Bekend van onder andere:

Meer scholen in Frankrijk dicht om bedwantsenplaag

Het aantal scholen in Frankrijk dat genoodzaakt is de deuren te sluiten vanwege een toenemende bedwantsplaag neemt gestaag toe. Momenteel zijn zeven scholen gesloten, terwijl er tientallen onderwijsinstellingen zijn die met dit probleem te kampen hebben, volgens de uitspraken van de Franse minister van Onderwijs, Gabriel Attal. In de afgelopen week heeft het Franse kabinet herhaaldelijk bijeenkomsten gehouden om de situatie te bespreken, ondanks dat de minister van Transport aanvankelijk ontkende dat er sprake was van een bedwantsplaag in het openbaar vervoer.

Deze plaag lijkt zich over het hele land te verspreiden. De scholen die als eerste de deuren moesten sluiten, bevonden zich in Zuid-Frankrijk, in Marseille, en wat noordelijker, in Villefranche-sur-Saône, nabij Lyon. Minister Attal benadrukt echter dat er geen sprake is van een noodsituatie: "We hebben het over enkele tientallen scholen te midden van een totaal van 60.000 onderwijsinstellingen. Desalniettemin neemt het aantal getroffen scholen wel toe."

Hij pleit voor onmiddellijke actie na melding van een besmetting: "Binnen 24 uur moet een instelling worden behandeld met bestrijdingsmiddelen." De overheid heeft een lijst samengesteld van erkende ongediertebestrijdingsdiensten waarmee schooldirecties direct contact kunnen opnemen.

Ondertussen verspreidt de bedwantsplaag zich naar steeds meer locaties. Zo moest een openbare bibliotheek in het Noord-Franse Amiens tijdelijk sluiten om de insecten te bestrijden. Eerder waren er al meldingen van grote aantallen bedwantsen in de Parijse metro, TGV-hogesnelheidstreinen en de luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs.

Naar verluidt heeft ongeveer 10 procent van de Franse huishoudens de afgelopen jaren te maken gehad met een bedwantsenplaag. Het bestrijden ervan brengt vaak kosten met zich mee van enkele honderden euro's per behandeling, die bovendien regelmatig herhaald moet worden.

17-10-2023 19:49