Heeft u last van wespen?

Wij zorgen ervoor dat u snel verlost bent

Ik wil meer informatie

Overlast van ratten?

Onze fighters helpen u er snel van af

Lees hier meer over
Wij scoren gemiddeld een 4,9 uit 33 beoordelingen.
Bekend van onder andere:

De kerstboom brengt een hoop ongedierte mee

Het kiezen voor een echte kerstboom brengt onmiskenbaar meer sfeer met zich mee dan het tevoorschijn halen van een kunststofboom van zolder. Maar naast de kerstvreugde brengt het ook ongenode gasten zoals spinnen en andere insecten met zich mee.

Volgens entomoloog Bjarte Jordal van de Noorse Universiteit van Bergen is een kerstboom bij binnenkomst in huis al bewoond door zo'n 25.000 kleine beestjes. In de pot krioelen springstaartjes en kleine spinnetjes, terwijl mijten en wantsen zich over de takken bewegen.

Betekent dit dat deze minuscule wezens in december langzaam je huis overnemen? Nee, dat valt mee. De meesten sterven binnen een dag omdat het binnen warm en droog is. "Zowel de kerstboom als het huis zijn erg droog. Omdat de meeste insecten niet van de boom leven, maar er alleen op verblijven, zullen ze snel uitdrogen en sterven omdat ze zich niet kunnen voeden met het beperkte plantenleven dat in de meeste huishoudens te vinden is," legt Jordal uit.

Als je het toch een onaangenaam idee vindt, kun je de naaldboom eerst buiten uitschudden en vervolgens een dag 'in quarantaine' plaatsen in een schuur. Op die manier kun je het aantal onbedoeld geadopteerde huisdieren tijdens de adventstijd aanzienlijk verminderen.

13-12-2023 14:59