Heeft u last van wespen?

Wij zorgen ervoor dat u snel verlost bent

Ik wil meer informatie

Overlast van ratten?

Onze fighters helpen u er snel van af

Lees hier meer over
Wij scoren gemiddeld een 4,9 uit 33 beoordelingen.
Bekend van onder andere:

Bedrijfsrestaurant marine opnieuw gesloten: Supermarkt voor ongedierte

DEN HELDER - Het Meeuwennest, het bedrijfsrestaurant op de marinebasis in Den Helder, gaat opnieuw voor onbepaalde tijd dicht. De sluiting is het gevolg van diverse problemen, waaronder lekkages en issues in de spoelkeuken, waardoor het niet langer verantwoord is om het restaurant open te houden voor zowel bezoekers als personeel.

De verouderde faciliteit, eerder gesloten in 2018 vanwege muizenproblemen en andere hygiënische kwesties, kampt nog steeds met uitdagingen. Erik Jurriëns, voorzitter van de Onafhankelijke Defensiebond (ODB), benadrukt de voortdurende problemen, met name op het gebied van voedselveiligheid. Het muizenprobleem is nog steeds actueel, en het Meeuwennest wordt beschouwd als een aantrekkingspunt voor ongedierte.

Jurriëns suggereert een mogelijk verband tussen de sluiting en het personeelstekort bij de zeemacht, waarbij hij pleit voor investeringen in de arbeidsomstandigheden. Hij ziet het bedrijfsrestaurant als een belangrijk aspect van het behoud van personeel. De voorzitter hoopt op een verbouwing van het restaurant, gepland voor eind dit jaar.

Een woordvoerder van de Koninklijke Marine bevestigt de aanhoudende problemen, zoals lekkages en problemen in de spoelkeuken, en verklaart dat het niet langer verantwoord is om het restaurant open te houden. Tijdelijke alternatieve locaties op de marinekazerne zijn beschikbaar voor maaltijden vanaf 15 februari, terwijl de marine in overleg is met Defensie Vastgoed Management (DVM) voor zowel korte- als langetermijnoplossingen. De geplande start van de verbouwing van het Meeuwennest staat voor eind 2024/begin 2025 op de agenda. Boordplaatsers, personeel dat doordeweeks op de marinebasis verblijft, kunnen tijdelijk terecht in andere faciliteiten voor ontbijt, lunch en diner.

08-03-2024 08:19