Heeft u last van wespen?

Wij zorgen ervoor dat u snel verlost bent

Ik wil meer informatie

Overlast van ratten?

Onze fighters helpen u er snel van af

Lees hier meer over
Wij scoren gemiddeld een 4,9 uit 33 beoordelingen.
Bekend van onder andere:

5 tips tegen mierenoverlast

De zomer is een seizoen waarin mieren vaak je huis binnendringen. Je vindt ze overal: in de woonkamer, in de keuken en soms zelfs in het toilet. Hoewel mieren op zichzelf nuttige insecten zijn – ze helpen bij het opruimen van schadelijke insecten in de tuin en dienen als voedsel voor andere dieren – willen de meeste mensen geen mierenkolonie in hun huis. Hier zijn enkele tips om op een milieuvriendelijke manier van deze indringers af te komen.

Mieren: Mieren spelen een belangrijke rol in de natuurlijke kringloop, maar wanneer ze voor overlast zorgen, is het tijd om in te grijpen. Mieren kunnen je terras ontwrichten of in lange rijen over je aanrecht marcheren. Hoe kun je ze op een veilige en natuurvriendelijke manier bestrijden? Hier zijn 5 tips:

Tip 1:
Was de mierensporen weg Mieren gaan op zoek naar voedsel en laten een geurig spoor achter zodat andere mieren de weg kunnen vinden. Het verwijderen van deze sporen zal hen in verwarring brengen en hun zoektocht bemoeilijken.

Tip 2:

Houd alles schoon Mieren kunnen op zoek zijn naar water, vooral in droge periodes. Ze kunnen water vinden in kamerplanten, afwasbakken, huisdierbakjes en onafgedekte drinkbekers. Zorg ervoor dat gemorste vloeistoffen onmiddellijk worden opgeruimd, laat geen kruimels achter en houd je tafels, kookplaat en aanrecht schoon. Bewaar droge voedingsmiddelen zoals suiker, hagelslag en granen in luchtdichte containers. Het regelmatig schoonmaken van oppervlakken met een mengsel van water en azijn kan ook helpen, omdat mieren een hekel hebben aan azijn.

Tip 3:

Dicht kieren en naden Naast het schoonmaken en wissen van mierensporen is het verstandig om het mieren moeilijk te maken om je huis binnen te dringen. Sluit kieren en naden af en plaats bijvoorbeeld fijnmazig gaas voor ventilatieroosters. Als ze niet gemakkelijk naar binnen kunnen, hoef je ze minder vaak naar buiten te verwijderen.

Tip 4:

Verminder het aantal tegels in je tuin Een groene tuin is niet alleen onderhoudsvriendelijker dan een betegelde tuin, maar het kan ook helpen om mierenoverlast te verminderen. Mieren nestelen zich graag onder tegels vanwege de beschutting en de warmte. Minder tegels betekent dus minder mieren.

Tip 5:

Gebruik natuurlijke middelen tegen mieren Je kunt mieren in verwarring brengen door natuurlijke middelen in te zetten. Strooi bijvoorbeeld muntblaadjes, tomatenblad, zwarte peper, kruidnagels, koffiedik, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper of komkommerschillen op hun paden. Ook het planten van sterk geurende kruiden zoals goudsbloem, lavendel, bieslook, marjolein, salie en basilicum in je tuin kan mieren ontmoedigen om binnen te komen.

Op deze manier kun je op een natuurlijke en vriendelijke manier mierenproblemen in huis aanpakken.

09-11-2023 20:04